Hopstop Art Wall 9–11 / 2019 taiteilija Sami Safiiri

Helsinkiläinen graffititaiteilija Sami Safiiri (s.1974) maalasi ensimmäisen graffitinsa vuonna 1988 ja aktiivisimmat vuodet graffitikulttuurin parissa hän vietti 90-luvun alussa. Tämän jälkeen kuvioihin tuli muut harrastukset ja graffitit saivat jäädä pariksi vuosikymmeneksi. Työelämä on kulkenut vuosien saatossa tatuointimaailmasta Kansallisteatteriin lavasteiden pariin. Viime vuosina graffitien parissa aktivoitunut taiteilija on löytänyt uudelleen kipinän taiteiluun. Sami Safiiri maalaa rennolla fiiliksellä, jättäen jälkeensä taidetta, jossa tunnelma on kohdillaan.

Samilla on vahva kosketuspinta Punavuoreen, jossa hän on aiemmin asunut ja pitänyt työhuonetta viidentoista vuoden ajan. Teoksen kuvaidea lähti ensisijaisesti ravintolan sijainnista Rööperissä.
Itse Rööperi-tekstiin valikoitui lettering-henkisen tyyli, joka ei kuitenkaan ole täysin perinteisemmäksi miellettyä graffitia.

Hopstop Art Wall:n ensimmäinen teos kuvaa hämyisiä kaupungin katuja, taustalla korkeat talot sumuisessa yössä. Fiktiiviseen maisemaan voi hyvin kuvitella itsensä kulkemaan, aikaan ehkä muutaman vuosikymmenen taakse. Voit kuulla kuinka pulut pyrähtävät lentoon askeleiden tieltä ja samalla huomaat taivaalle katsoessasi kuluneet tennarit, jotka roikkuvat katuvalojen vaijereissa. Hetkiä kaupungissa – Rööperissä on usein samanlainen fiilis.

#hopstopartwall #streetart #graffitiart #beerandart #rooperinhopstopolutpuoti #rööperinhopstopolutpuoti #rooperinhopstop
#rööperi #punavuori #tapbeer #craftbeer #olutkauppa #olutpuoti #craftbeerstore #finnishbeer #annankatu